Zitverhoger auto

Gebruiksvoorschriften zitverhoger

Groeit jouw kind ook uit zijn of haar kinderzitje en is het toe aan een zitverhoger auto? Een zitverhoger auto is een tussenfase waardoor het kind nog niet gewoon op de achterbank kan zitten. Dit is uit veiligheidsoogpunt ook een beter oplossing omdat anders de gordel in de nek van het kind snijd op het moment dat er geremd moet worden.
De zitverhoger auto heeft wel een aantal gebruiksvoorschriften. Zo moet het kind minimaal 15 kilo zijn, dan kan er een zitverhoger auto worden aangeschaft in combinatie met een autogordel.

Je hebt tegenwoordig zitverhoger auto met arm leuning en rug leuning

Op deze manier hebben de kinderen nog meer stevigheid. De gordel kan daardoor onder de armleuning door wat weer een veiliger aspect is van dit type zitverhoger auto. Bij de andere type zitverhogers zou de gordel langs de nek kunnen gaan schuren. Bij een noodstop kan dit hele vervelende gevolgen hebben. Het heeft natuurlijk ook alles te maken met hoe groot jouw kind is. Het nadeel is dat het kind op deze manier niet meer voorin mag zitten. Er zijn veel website waarop je kunt kijken welke zitverhoger het beste is voor jouw kind. Laat je vooral goed informeren. Er zijn namelijk ook zitverhogers die een veiligheidscertificaat hebben.